Home / Lifestyle / Frustratie
Frustratie

Frustratie

Ik ben mijn hele volwassen leven al op zoek naar die perfecte oplossing die mij aan de slag krijgt en vooral houdt. Ik wil zo graag productief zijn, dingen maken, van betekenis zijn, inspiratie doorgeven. Maar net zo sterkt trekt iets me weer naar beneden. Ik denk dat mijn blog op deze website dit goed illustreert. Leuke berichtjes, maar gemiddeld maar een paar per jaar. Jongens, dat schiet toch niet op?

Het is niet zo dat ik gebrek aan inspiratie heb, integendeel. Mijn hoofd gonst juist vaak van de ideeën. Ze komen er alleen niet snel genoeg uit en dat frustreert. Waar ligt dan precies het probleem?

Uiteindelijk komt het denk ik neer op een gebrek aan discipline.. Hoeveel boeken ik ook lees en wonderideeën ik uitprobeer, van Miracle Morning tot slaapverbetering, koffie-experimenten, creatiespiralen, zelfwaarderings-oefeningen en voedingsadviezen. Ik houd het niet vol. Ik slinger naar alle kanten. Ik laat het weer los en val weer in mijn productieloze valkuil.

Is er nog hoop voor mij? Of moet ik gewoon maar tevreden zijn met het feit dat er soms weken niks uit mijn handen komt?

Eigenlijk moet ik niet vergeten dat ik er toch ook wel elke keer weer uit kom. Ik ga uiteindelijk toch weer aan de slag. Hoe dan? Elke keer kom ik toch weer uit bij twee dingen die wél werken voor mij: bidden en schrijven. Bidden, omdat dit mij in contact brengt met Liefde. Schrijven, omdat dit mij in contact brengt met Wijsheid. Het is onvoorstelbaar welke inzichten er naar boven kunnen komen als je begint met gewoon opschrijven van dingen die in je hoofd leven.

Vandaar dat ik nu na een vruchteloze ochtend ook maar weer aan het schrijven ben geslagen. Of typen eigenlijk, maar dat is praktisch hetzelfde. Ik kan mijzelf opnieuw vragen stellen als: wat zit me dwars? en waar doe ik het allemaal voor? Wat er dan vaak aan de hand blijkt, is dat er een grote kikker op mijn bord ligt, die ik niet durf op te eten. Zodra die in beeld is, wordt het in ieder geval al makkelijker. Ik kan mijzelf dan weer herinneren aan tips uit boeken als “The Tools” en “Eat that Frog”.

Ook nu weer. Ik weet tijdens het schrijven eigenlijk precies weer wat ik eigenlijk nog moet doen en waar ik geen zin in heb. Soms moet je even met de billen bloot of simpelweg een rotklus uitvoeren. Of er is een kans dat het mislukt of dat er iemand nee kan zeggen of boos worden. Nooit leuk. Maar geen reden tot uitstellen natuurlijk. Toch maar weer een greep doen naar wat tips en trucjes. Als het werkt, dan werkt het. En even een kruisje slaan natuurlijk, dat helpt ook.

Tool 1 – Het omdraaien van verlangen

Wanneer te gebruiken?
– Vlak voordat je op het punt staat iets te vermijden
– Iedere keer als je denkt aan iets vervelends dat je moet gaan doen

Hoe te gebruiken?
Focus al je bewustzijn op hoe de angst/ pijn op dit moment, in het heden, voelt. Los van waar je bang voor bent in de toekomst. Je verlangt niet naar de vreselijke gebeurtenis, maar alleen naar het gevoel van angst/ pijn dat door die gebeurtenis wordt veroorzaakt. Het is een paradox: alleen als je naar angst verlangt, zul je in staat zijn om actie te ondernemen als je daadwerkelijk bang bent – en dat is wat moed inhoudt.
Als de pijn verschijnt, zie deze dan voor je en denk: 1. Kom maar op! 2. Ik houd van pijn 3. Pijn bevrijdt me

 

Over David

Echtgenoot en vader, katholiek, Baarnaar, bioloog en archeoloog, docent, zzp-er en webdeveloper. Ik hou van inspirerende ideeën, filosoferen, lifehack-boeken, avontuur, plofbanken, goeie series, spelletjes en speciaalbiertjes. Met deze website wil ik dagelijks mijzelf en anderen inspireren en vermaken. Hulp nodig met een website? Stuur me een mailtje!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.Vereiste velden zijn aangegeven *

*

Scroll omhoog