Home / Lifestyle / Luisterboeken
Luisterboeken

Luisterboeken

Ik hou van lezen. Ik moet alleen geen goed leesboek tijdens werkweken gaan oppakken, want dan raak ik geheid in de problemen. Ik kan zo’n boek gewoon niet meer wegleggen voordat het uit is, met werkachterstand en slaaptekort als gevolg. Daarom lees ik liever zelfhulpboeken. Die kun je oppakken en stoppen wanneer je wilt en de tips die je waardevol vind neem je mee. Ik ben tijdens het reizen met de trein dan ook geregeld in de Ako te vinden.

Een paar jaar geleden kwam de luisterboek in opmars. Dat is leuk voor kinderen dacht ik. Of voor hele luie mensen, haha. Je gaat toch geen geld neerleggen voor een audiofile als je ook een mooi boek in je handen kunt krijgen waar je heerlijk doorheen kunt bladeren?

Een abonnement van 10 euro per maand leek me helemaal gestoord toen ik de advertenties van Storytel op de radio hoorde.

Totdat ik, jawel, een zelfhulpboek las die me een dergelijk abonnement ten zeerste aanraadde. Onbeperkt kennis opdoen zonder veel moeite voor maar een vast bedrag per maand.

Tja, als het je inderdaad lukt om meerdere boeken per maand te luisteren, dan ben je wel goedkoper uit inderdaad.. Of nouja, je hebt het er eigenlijk al dubbel en dwars uit met één boek per maand gaf ik schoorvoetend toe. Toch maar eens proberen dan? Ik downloadde de app.

Eén maandje verder ben ik volledig om. De luisterboeken hebben de papieren tegenhangers in mijn leven totaal niet vervangen, ik ben nog steeds vaak in de Ako te vinden. Maar: ik kan nu ook zelfhulpboeken lezen tijdens het fietsen, wandelen, afwassen, stofzuigen, autorijden en zelfs in het pikkedonker in bed!

Toch eens proberen of ik ook weer eens een goed leesboek kan oppakken op deze manier.

Over David

Echtgenoot en vader, katholiek, Baarnaar, bioloog en archeoloog, docent, zzp-er en webdeveloper. Ik hou van inspirerende ideeën, filosoferen, lifehack-boeken, avontuur, plofbanken, goeie series, spelletjes en speciaalbiertjes. Met deze website wil ik dagelijks mijzelf en anderen inspireren en vermaken. Hulp nodig met een website? Stuur me een mailtje!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.Vereiste velden zijn aangegeven *

*

Scroll omhoog