Home / Lifestyle / Zwartenpietendiscussie
Zwartenpietendiscussie

Zwartenpietendiscussie

Zal ik er dan toch ook maar een woord aan wijden? Eén woordje maar? Een woord dat mist? Wat ik nog niet heb gezien? Laat ik het zachtjes fluisteren: “Bescheidenheid”.
En hopen dat het ergens, in één van de dichte oren, toch zijn weg naar binnen vindt. Bescheidenheid, een vergeten deugd. Een vraag: “Wat weet ik nou eigenlijk”. Wat weet ik nou eigenlijk echt van volkenleer, geschiedenis, ethiek, filosofie, van de blijde herinneringen van andere mensen om mensen met een eeuwenoude traditie te kunnen veroordelen? En wat weet ik nou eigenlijk echt van geschiedenis, volkenleer, ethiek, filosofie, van de pijnlijke herinneringen van andere mensen om mensen die moeite hebben met mijn traditie te kunnen veroordelen? Nee. De kennis van mijn onkennis stemt mij tot bescheidenheid. En ik geef het toe: ik weet te weinig. Te weinig om mijn standpunt uit te schreeuwen, te weinig om je te kunnen wegzetten, te weinig om je te kunnen veroordelen. En daarom kan ik naar je luisteren. En ik hoop, dat jij misschien ook te weinig weet en dat kunt erkennen, zodat je ook naar mij kunt luisteren.

Over David

Echtgenoot en vader, katholiek, Baarnaar, bioloog en archeoloog, docent, zzp-er en webdeveloper. Ik hou van inspirerende ideeën, filosoferen, lifehack-boeken, avontuur, plofbanken, goeie series, spelletjes en speciaalbiertjes. Met deze website wil ik dagelijks mijzelf en anderen inspireren en vermaken. Hulp nodig met een website? Stuur me een mailtje!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.Vereiste velden zijn aangegeven *

*

Scroll omhoog