Home / Relatie / Daten met je partner
Daten met je partner

Daten met je partner

“Waar is toch die spanning gebleven van vroeger?”.  Het is een vraag die vroeg of laat in bijna elke relatie naar boven sijpelt. Er rust een soort taboe op om het bestaan ervan binnen je relatie toe te geven. Want in het begin van al die vlinders dachten jullie toch allebei dat dit jullie in ieder geval nooit zou overkomen? Maar langzaam maar zeker is die magie dan toch ongemerkt vervangen door routine en gewoontes, of erger: leegte, eenzaamheid of irritaties.. En daarna, is het opeens de reden waarom jij of de ander het hebt uitgemaakt: Tja, de magie was er gewoon uit. Het gevoel was weg. Uit elkaar gegroeid. Geen verliefdheid meer. Maar.. wel met die nieuwe persoon! Totdat je na een paar jaar op hetzelfde punt bent beland.

Maar… Stel nou dat Magie niet enkel gecreëerd wordt door de Juiste Persoon, maar ook.. door de gelegenheid? Dat het wegsterven van jullie liefde niet komt omdat jullie niet meer bij elkaar blijken te passen, maar omdat jullie de juiste spanning niet meer hebben opgezocht? Geef toe, de beste kriebels en zoenen waren toch niet thuis op de bank, maar tijdens die ene date?

Op de één of andere manier zien we daten enkel als het voorstadium van een relatie. Want, als je eenmaal een relatie hebt hoef je niet meer te daten, toch? FOUT! Je relatie heeft het volgens mij nodig om gevoed te blijven worden. En zelfs als je genoeg liefde haalt uit alle andere aspecten van je relatie in het dagelijks leven, waarom zou je er niet net dat beetje extra aan toevoegen?

Annemarie en ik hebben nu een vaste dag in de week waarop we met elkaar daten. Net als vroeger. Even je allerbeste Ik uit de kast trekken, schone onderbroek aan, luchtje op, tanden goed poetsen (want misschien..). We gaan bewust niet tegelijkertijd het huis uit, maar hebben op een plek in de stad afgesproken. Geen idee hoe ze er uit zal zien.

Daar sta je dan te wachten, inmiddels al ruim over tijd.. (Vrouwen!) Maar dan, komt daar opeens een betoverende meid de hoek om. Wat is ze leuk. Kleine kriebels in mijn maag.

 

Over David

Echtgenoot en vader, katholiek, Baarnaar, bioloog en archeoloog, docent, zzp-er en webdeveloper. Ik hou van inspirerende ideeën, filosoferen, lifehack-boeken, avontuur, plofbanken, goeie series, spelletjes en speciaalbiertjes. Met deze website wil ik dagelijks mijzelf en anderen inspireren en vermaken. Hulp nodig met een website? Stuur me een mailtje!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.Vereiste velden zijn aangegeven *

*

Scroll omhoog